Uitgelicht

Over mij

Waarom een pannenwinkel en waarom een kookblog? Daar zijn al zoveel van…logo

Ik ben Vanita, van Surinaamse afkomst. Geboren en getogen in Stad Groningen. Mijn moeder kon zo goed en lekker koken! Zij kookte bijna altijd Surinaams en als klein meisje keek ik graag met haar mee om te leren hoe zij dat deed zodat ik, later-als-ik-groot-ben, dat zelf ook zou kunnen. Ik denk dat dit aardig gelukt is.

Ik hou van lekker koken en eten voor en met mijn gezin, vrienden, familie en liefhebbers. Om een lekkere maaltijd goed en makkelijk klaar te maken, heb je goede pannen en keukengerei nodig. Vanuit die passie voor het koken, heb ik meer interesse gekregen in de benodigdheden daarvoor en zodoende wil ik jullie helpen om je pannen en keukengerei aan te schaffen. 

Via deze blog zal ik recepten en bereidingen posten, met foto’s en uitleg. Ik moet zeggen dat ik op gevoel kook en niet met afgemeten hoeveelheden. Het zal in het begin aftasten en experimenteren voor de juiste hoeveelheid voor jouw smaak. Ik zal niet alleen Surinaamse recepten posten, maar echt mijn eigen recepten uit verschillende keukens.

Succes als je een recept gaat proberen! Laat eens weten hoe het gesmaakt heeft.

 

Komkommer uit eigen tuin! Heerlijk!

Zoals elke ochtend, keek ik gisteren ook trouw naar mijn “moestuin” de komkommer zag er zo goed uit dat ik het gevoel had dat hij geoogst kon worden.

20160715_184750

 

Zo gezegd zo gedaan. Eerst in de keuken laten liggen omdat er nog verjaardagsvisite kwam.

20160715_185437

En vanochtend was het dan zover! Het “slachten” van “onze” eigen komkommer.

20160716_101703

20160716_101753

20160716_102111

20160716_102500

20160716_102730

En wat smaakte die lekker! Op een geroosterd broodje met een gekookt eitje, kaas en een tomaatje. Veel voller van smaak, een beetje zoetig. Heerlijk, laat de rest maar groeien!

Cadac carri chef / safari

Vandaag was het weer cadac-weer. Geen bbq, maar buiten koken. Leuk en lekker. Ik had het deksel / wokpan van de Safari op de brander van de Carri chef gezet en dat ging prima, maar voor een betere vlamverdeling om goed te kunnen wokken is het wellicht beter om de wok op de safari te houden. Daar kom ik op terug wanneer ik dat uitgeprobeerd heb.

We hebben het makkelijk gehouden, was een beetje laat het begonnen .

20160605_183118

20160605_183358

20160605_183808

20160605_184818

20160605_184904

 

 

 

 

 

 

20160605_185224

20160605_185229

20160605_185948

Heerlijk buiten koken en buiten eten.

Groene vingers

20160605_210551

 

20160605_210538

 

 

20160605_210510

 

 

Zou ik de groene vingers van mijn moeder geërfd hebben? Mijn groentetuintje groeit tot nu toe weelderig. Vanavond hebben de kinderen en ik de zaailingen verspeend, hopelijk redden de babies het, ze staan niet meer onder het deksel van de kas. Ik heb zoveel dat het sowieso niet meer in, maar ook niet onder de kas past. Op hoop van zegen!

20160605_210449